ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Eğitime Hazırlıklar Toplantısı Gerçekleştirildi

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Eğitime Hazırlıklar Toplantısı Gerçekleştirildi 

14 Ağustos 2024 14:06
2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Eğitime Hazırlıklar Toplantısı Gerçekleştirildi

2024-2025 EĞİTİM - ÖĞRETİM YILI EĞİTİME HAZIRLIKLAR TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

    Vali Seddar Yavuz Başkanlığında, 2024-2025 eğitim-öğretim yılına hazırlıklar kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünde Eğitime hazırlıklar toplantısı gerçekleştirildi.

    Düzenlenen toplantıya; Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcısı Reşat Özer Özdemir, 13 ilçe Kaymakamı, İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır ve 13 İlçe Milli Eğitim Müdürü katıldı.

    Toplantıda konuşan Vali Yavuz “2024-2025 eğitim ve öğretim yılı hazırlıklarını gözden geçireceğiz. Eğitim yatırımlarımızla beraber buna dair yeni tedbirler alacağız. 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra en çok etkilenen kesimlerden bir tanesi de şüphesiz evlatlarımız ve eğitim kurumlarımız olmuştur. Bir süre eğitime ara verilmiş, bazı ilçelerimizde eğitim kurumlarımız zarar görmüş, yıkılmış ya da ağır hasarlı hale gelmiştir. Dolayısıyla tekrar eğitim kurumlarının fiziki altyapısının hazırlanması, yeni inşaatların tamamlanması, diğer taraftan da güçlendirme faaliyetlerini gerçekleştireceğiz. Geleceğin teminatı sevgili evlatlarımızın, hayata hazırlanması vatanını milletini bayrağını seven ve her şartta her koşulda ay yıldızlı al bayrağın etrafında kenetlenebilecek belli bir şuurla yetiştirilmesi hepimizin öncelikli beklentisidir. Nereden geldiğini, nereye gideceğini bilmeyen sadece bilgiyle yüklenmiş nesillerin geleceğimizi kurtaramayacağını bir kez daha hatırlatmak isterim.” diye konuştu.

    Eğitimin dünyadaki en önemli stratejik alanlardan bir tanesi olduğunu, eğitimin ülkemizin bağımsızlığını, hürriyetini ve refahını belirlediğini ifade eden Vali Yavuz, İlçe Kaymakamlarının öncelikli işinin eğitim olmasını, dezavantajlı ve özel nedenleri bulunan çocuklarımıza ayrı önem verilmesini belirterek ailelerin, çocukların geleceği ile ilgili kaygılardan uzak bir eğitim alması için değerler manzumesi içerisinde yetişmeleri hususunda, rehberlik servislerinin aktif olarak çalışmalarını, çocukların yaşam becerilerinin arttırılmalarının gerektiğini vurguladı. Kaymakamlarımızın, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile okulları gezerek okul idaresi ve öğrencilerin moral ve motivasyonlarını üst seviyede tutmalarını istedi.

    Toplantıda, deprem nedeniyle yıkılıp yeniden yapılan okulların inşaatlarının hızlandırılması, denetimlere devam edilmesi, derslik, öğrenci/öğretmen analizi değerlendirilmesi, okul servis araçlarının denetimleri, taşımalı eğitim durumu ve eğitimde kaliteyi artırmak, öğrencilerin başarı seviyelerini yükseltmek için yapılacak çalışmalar kapsamlı bir şekilde ele alındı.

    İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, İl Merkezi ve İlçelerimizdeki eğitimle ilgili hazırlıklar hakkında sunum yaptı.

    Toplantıda, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında uygulanacak stratejiler belirlenirken, özellikle kırsal bölgelerde eğitim kalitesini artırmak, dezavantajlı öğrencilere yönelik destekleyici programlar geliştirmek ve teknoloji kullanımını yaygınlaştırmak gibi konuların öncelikli olduğu vurgulandı. Vali Yavuz, eğitim alanındaki çalışmaların büyük bir titizlikle yürütülmesi gerektiğini ifade ederek, öğrencilere en iyi eğitim imkanlarının sunulması için gereken adımların atılacağını belirtti. Yavuz, katılımcılara katkılarından dolayı teşekkür ederek toplantıyı sonlandırdı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.