ALTIN
 
DOLAR
 
STERLİN
EURO
 

Esnafın Talep Dosyası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’da

Esnafın Talep Dosyası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’da 

12 Ağustos 2024 21:26
Esnafın Talep Dosyası Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’da

ESNAFIN TALEP DOSYASI CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI YILMAZ’DA

    Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, mücbir sebep hali süresinin uzatılması ve deprem bölgesindeki esnafların birikmiş olan vergi ve prim borçları gibi kamu alacaklarının silinmesi taleplerinin de yer aldığı dosyayı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a sundu.

    TESK Yönetim Kurulu ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, burada esnaf ve sanatkarların talep ve sorunlarını dinledi.

    Başkan Keskin toplantıda Malatya başta olmak üzere deprem bölgesindeki esnafların sorun ve taleplerini önce sözlü, ardından ise dosya halinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a arz etti.

    Keskin, Malatya’da esnafın büyük bir mağduriyet içerisinde olduğunu ve devletin can suyu uzatması gerektiğini kaydederek, “Malatya ve deprem bölgesinin daha hızlı ayağa kalkabilmesi için öncelikle esnafın ayağa kaldırılması gerekiyor” dedi.

    MESOB Başkanı Şevket Keskin, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’a sunduğu dosyada, ”Mücbir Sebep Hali süresinin uzatılması, Deprem bölgesindeki esnafların birikmiş olan vergi ve prim borçlarının ertelenmek yerine silinmesi,  Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi kredilerindeki faiz oranının düşürülmesi, KOSGEB’de kredi dosyası bekleyen esnaflara ödeme yapılması,  Meslek ayrımı olmaksızın tüm meslek kollarının KOSGEB desteklerinden faydalanması, Deprem bölgesinde   faaliyette bulunan esnaflara ÖTV’siz araç verilmesi, Esnafın prim gün sayısının 7 bin 200 güne indirilmesi” taleplerine yer verdi. 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.